Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, så er der sikkert en del emner, der af og til holder dig vågen om natten – kringlede regnskaber, krævende kunder og krisekonjukturer! Ironisk nok er de største ulykker dog ofte de ting, vi aldrig har skænket en tanke. For en forholdsvis nystartet virksomhed, som sikkert og roligt er ved at gro sig større, kan et banalt tyveri af computere og specialmaskiner såvel som møbler og lamper få store konsekvenser for overlevelsesevnen.
Du må derfor indrette din virksomhed efter nogle simple forholdsregler, der vil give enhver tyv kolde fødder – det kræver blot, at du forholder dig til tre enkle tommelfingerregler.
SYNLIGHED
Det siger sig selv, at enhver tyv skyer dagens lys og at du må tænke i, om der er mørkekroge og blinde vinkler rundt omkring din virksomhed. Tænk derfor i, hvordan du kan få sat mere lys op indenfor, så bygningen ikke ser forladt ud, og selvfølgelig også udenfor. Investér gerne i sensorstyret lys, så tyven ikke kan nærme sig bygningen uden risiko. Desuden vil det være penge givet godt ud, at tage et mindre lån til en gang for alle at investere i et professionelt videovågningssystem. Der findes efterhånden et væld af specialiserede løsninger, så du vil med garanti kunne finde en løsning, der passer perfekt til dine behov og som også over tid nemt vil kunne tilpasses til din virksomheds kommende behov.
LARM
I din tyverisikring skal du også indtænke dine naboers skarpe ører – de er vigtigere end man umiddelbart skulle tro! Sørg derfor for at tyven kun kan bryde ind ved at bruge støjende metoder – såsom at ruderne kun kan forceres ved at tyven smadrer dem, og at de ikke bare kan vippes af hængslerne med et stemmejern. Et andet godt gammelt trick er perlegrus, som i nattens stilhed vil larme gevaldigt i indkørsel såvel som rundt om bygningerne, hvis tyven skulle forsøge at arbejde i ro og mag.
TID
Denne sidste tommelfingerregel handler om at du indtænker forhindringer for tyven – jo længere tid og jo mere besvær en tyv har med sit forehavende, jo flere fejl vil han lave – og jo længere tid har politiet og vagterne til at nå frem. Sørg derfor for at din virksomhed har de mest besværlige og opdaterede antityverisikringer. Så tag en lille rundtur på ejendommen og tjek om du har godkendte låse på alle døre og om alle vinduer er tilpas hårdføre og sikrede. Den tid, du lægger i forebyggelsen, kan kun betale sig!