Når man kommer op i alderen, gælder det for manges vedkommende, at man ikke kan gøre de samme ting, som man kunne engang. Samtidig går de fleste ældre på pension, og dette betyder, at man har utrolig meget tid til rådighed.

TV til de ældre

Da de fleste ældre får sværere ved at være aktive, men samtidig har mange timer i døgnet, som de skal fylde ud med underholdning, kan det være en utrolig god beskæftigelse at se fjernsyn.

Der findes nemlig flere kanaler, som specifikt henvender sig til ældre mennesker, og man kan lære meget af at se dokumentarserier. Holder dine bedsteforældre af håndarbejde, kan TV’et desuden være hyggeligt at have kørende, samtidig med at man strikker en lille trøje eller et halstørklæde.

Vejen til TV’et

Skal dine bedsteforældre se fjernsyn, er det klart, at du må sikre dig, at de kan komme hen til fjernsynet. Har de svært ved at gå, kan det være praktisk at investere i en rollator eller et klapsæde, så de kan få sig en siddepause på vejen. Her kan du købe praktiske hjælpemidler til hjemmet.

Hvis du vil hjælpe dine bedsteforældre, er det naturligvis vigtigt, at du spørger ind til hvilke behov, de har. Sommetider kan der nemlig være helt andre udfordringer ved at blive ældre, end man lige havde forestillet sig.

En god brugsanvisning

I vores generation ved langt de fleste mennesker, hvordan man kontrollerer et fjernsyn. Derfor kan man hurtigt tage det som en selvfølge, at bedsteforældre ligeledes ved, hvad de skal gøre. Men dette er dog langt fra sikkert.

Køber du et fjernsyn til dine bedsteforældre, er det derfor en rigtig god idé, at du er tålmodig med at vise dem, hvordan det fungerer. På den måde er der langt større chance for, at de rent faktisk kommer til at bruge fjernsynet.

En fladskærm til bedsteforældrene