At købe et TV i 2019 er en større jungle og man får kastet det ene begreb i ansigtet efter det andet. Men hvad betyder de her forskellige ting?

OLED: Et populært begreb, som fanger rigtig mange kunder hos de forskellige producenter. OLED, er en teknologi man både ser på Tablets og telefoner, såsom iPhone XS fra Apple. En OLED skærm levere en perfekt sort farve.

Det skyldes at når der opstår en sort farve i billedet, så slukker skærmpanelet for det her ene pixel eller område og det bliver derfor 100% sort. Det giver en fantastisk effekt i både film og sport.

QLED: Endnu et populært begreb. QLED er desværre bare ikke helt som OLED. QLED er et opgradere LED panel, som har noget bedre farvekalibrering og muligheder for at komme i nærheden af den her “perfekte” sort. Men desværre slukket panelet ikke ved sorte farve, men maler blot den sorte farve mere sort uden skær af hvid/grå.

Alle OLED og QLED modeller du finder på markedet, bl.a. fra LG og Samsung er meget dyre og det er ikke alle og enhver, som har råd til at anskaffe sig en af de her skærme. Men der findes flere forskellige muligheder for at få det finansieret. Det kan du læse mere om her.

En opgradering af TV