Vi lever i en mere og mere globaliseret verden, og vores kommunikation og handel rækker efterhånden langt ud over diverse landegrænser. Derfor er der naturligvis også mange, der har brug for at overføre penge til udlandet. Men er det overhovedet sikkert at overføre penge til udlandet? Det kigger vi nærmere på her.

 

Det korte svar er ja

Som udgangspunkt er der ikke noget forgjort i at sende penge til udlandet. Så længe du vælger en pålidelig overførselsmetode, kan du roligt sende penge til både det ene og det andet land – også uden for Europa. Du skal blot være opmærksom på den udbyder, du vælger til at håndtere din pengeoverførsel.

 

Ligeledes skal du naturligvis være sikker på, at det er en sikker handel, du er i gang med. Selvom pengeoverførsler i sig selv er ganske sikre, kan man nemt risikere at blive snydt ved eksempelvis en nethandel. Ligeledes er der en masse importregler og regler for told og skat, du skal være opmærksom på, hvis du handler uden for Danmarks grænser.

Undgå trælse gebyrer

Når du skal overføre penge til udlandet, er det i høj grad væsentligt at være opmærksom på diverse gebyrer. Overfører du via din bank, koster det nemlig som regel en hel del i gebyrer, og det er derfor sjældent en billig løsning. Det skyldes, at der som regel er et fast transaktionsgebyr, og at de desuden ofte sætter vekselkursen højere for at tjene yderligere på det.

 

Vælg derfor en overførselsmetode, som ikke koster dig alverden. Det kunne eksempelvis være TransferWise, som du kan læse om her. Det er en overførselsmetode, som er billig, og der er ikke en masse gebyrer, når du skal overføre penge til udlandet. hvis der er tale om mange mindre overførsler, er det især værd at kigge nærmere på en mulighed som denne, da du ellers nemt kommer til at bruge mange penge på ekspeditionsgebyrer.

 

Vær opmærksom på ekspeditionstid

En sidste ting, du skal være opmærksom på, når du overfører penge til udlandet, er ekspeditionstiden. Det kan nemlig godt tage længere tid end som så at sende penge til et andet land, og især hvis landet ligger uden for Europa, kan det blive en snørklet proces.

 

Med langt de fleste overførselsmetoder er det imidlertid fortsat muligt at overføre penge på blot ganske få dage. Hos nogle kan der gå op til fem dage, medmindre du betaler ekstra for en hurtigere overførsel. Er det vigtigt, at modtageren har pengene hurtigere end fem dage, skal du altså være opmærksom på, om du kommer til at betale ekstra for det. Ligeledes er det fornuftigt at kigge på, om og hvordan din overførsel bliver tracket. Når du sender penge via nettet, er det på nogle platforme meget nemt at følge med i, hvor langt pengene er, hvorimod det hos andre kan være en jungle at finde rundt i.

Er det sikkert at overføre penge til udlandet?