Samtidens videnskabelige landvindinger fører os tættere og tættere på en digital og teknologisk fremtid, som vi tilbage i for eksempel 80’erne og dette årtis vilde science fiction film, troede ville ligge mere end 100 år ude i tiden. Sådan blev det ikke! For hvert eneste år bliver nye teknologiske opfindelser mulige – og nye produkter, der kan mere og flere ting, kommer på markedet i løbet af ingen tid.

En nyhed fra Apple har sat rygter i gang, og det påvirker resten af industrien. Giganten har desværre haft et katastrofalt salg af iPhone XR, der som den eneste af den nye X-kollektion, har LCD skærm, hvorimod de andre er udstyret med den innovative OLED teknologi. Rygterne siger, at Apple muligvis helt vil droppe LCD skærme og fra 2020 gå over til kun at bruge de nye OLED skærme på alle fremtidige iPhone modeller.

Samtidig har Huawei lanceret deres nye Mate X med et foldbart display med det resultat at en skærm nu kan få fordoblet sin størrelse uden at det praktiske lider nogen nød. Denne smartphone har indtil videre hovedsageligt fået rosende ord med på vejen, da overfladen føles lige så behagelig og er nem at betjene, som de sædvanlige glasskærme, med det plus at der er mindre genskin. Selve “ryggen” i telefonen, når den foldes ud, kan ikke mærkes synderligt, så heller ikke her er der meget at udsætte. Dog er der større risiko for skrammer i det blødere plastmateriale, ligesom selve overfladen er blevet større og mere udsat.

 

Når det kommer til OLED skærme på fjernsynsfronten, så har LG i år udsendt et foldbart OLED tv, som tager kampen op mod Samsungs “The Wall”-skærm fra sidste år, som baserer sig på MicroLED teknologi. Der er altså lagt i kakkelovnen til solide landvindinger inden for området og en kamp mellem virksomhederne og deres foretrukne teknologier vil kun kunne forbedre de nye modeller, der løbende sendes på markedet. Samtidig kan det for os forbrugere være en stor fordel, da virksomhedernes indbyrdes kamp også vil påvirke priserne. Indtil videre er både microLED og OLED tv skærme dog lidt krydrede i prisen, dog er kvaliteten skyhøj og bestemt en fremtidsinvestering værd. Hvis du er på udkig efter en ny skærm, bør du derfor tjekke op på muligheden at tage et mindre lån, så du kan være up to date med det nyeste og bedste udstyr.

 

Grundlæggende har både OLED og microLED teknologi det til fælles, at de kan bruges som oplysning af de individuelle pixels i skærmen, hvilket giver en bedre billedkvalitet end de vanlige LED/LCD skærme. OLED adskiller sig dog fra microLED/LCD ved at være lavet af en substans af langt mere organisk oprindelse, og det er netop det organiske, der giver denne teknologi sine ekstremt tynde, fleksible og derfor foldbare kvaliteter. Dette kan også forbedre og udvide udsynet til skærmen og give helt nye oplevelsesmuligheder. OLED udmærker sig desuden ved at kunne slukke helt, pixel for pixel og derfor give et stærkere mørke, ligesom det forbruger mindre el.

Så kompasset peger stærkt i retning af den nye fleksible teknologi og det er bestemt værd at holde blikket skarpt rettet mod denne udvikling fremover.

Er LCD skærme en del af den fremtidige udvikling?