De fleste af os ved det nok godt, der er en hel del ting man kan gøre for at gøre sit hjem, sin bil, sin arbejdsplads eller sågar sin håndtaske mindre tilgængelige for ubudne langfingrede gæster. Hvordan man kan gøre i praksis, guider vi dig til i de næste afsnit.
Hjemmet: Først og fremmest kan man overveje at investere i en tyverialarm. Ofte er en skiltning herom nok til at holde de fleste tyve på afstand. Hvis man er ude at rejse, eller bare væk over en weekend, kan man lade lys være tændt i et par rum, så det ser ud som om man er hjemme. Der findes endda såkaldte tænd/sluk ure, som kan sættes til at tænde for lyset på et bestemt tidspunkt – fx kl 19 når mørket falder på. Få gerne naboen til at tømme postkassen et par gange i ugen, hvis I er på en længere rejse. En stopfyldt, utømt postkasse, er nemlig et tydeligt tegn på at ingen er hjemme.
Kontoret: Måske har du siddet til langt ud på aftenen på kontoret for at blive færdig med regnskabet til momsafregning datoer inden weekenden, men derfor bør du alligevel bruge tid på at lukke ordentligt ned efter dig. Et mennesketomt kontor fyldt med dyrt it-udstyr og måske tilmed designermøbler er guf for en indbrudstyv en stille weekend-nat. Sørg derfor for at låse vigtige dokumenter og værdigenstande inde i et pengeskab, lad lys være tændt og sæt alarmen til.
Bilen: Lad aldrig solbriller, pung, tablet eller lignende ligge fremme til fuld skue på bagsædet. Det kræver blot en smadret rude, så har indbrudstyven fri adgang til det. Hvis du endelig er nødt til at have værdigenstande liggende i bilen, så gem dem ad vejen i bagagerummet.
Håndtasken: Storbyer og travle pladser som for eksempel Københavns Hovedbanegård vrimler med lommetyve. De arbejder hurtigt og effektivt, så du knap nok mærker, at de stjæler fra dig. Gå derfor aldrig med håndtasken åben. Vælg en taske der kan knappes eller lynes til og som du eventuelt kan bære over brystet, så den ikke kan rives af din skulder.