Vi lever i dag i en verden, hvor mere og mere data omkring os på nettet bliver tilgængeligt, og for 50 år siden, så måtte man ikke oplyse sit CPR nummer til andet end hospitalet, men hvor man i dag nærmest kan bliver forfulgt, og hvor vores CPR nummer ofte bliver skrevet ned på forskellige offentlige hjemmesider, som gentagende gange er blevet hacket, og oplysningerne er blevet stjålet derfra. Så hvordan kan man blive anonym på internettet og føle at man får en sikkerhed, for at skjule sin identitet? Det er meget simpelt, for svaret er ganske enkelt VPN.

Sådan bliver du anonym

Det er faktisk ganske enkelt, men der er ikke særligt mange der kender til de muligheder der findes. Men her er VPN uden tvivl en af de letteste muligheder for at få skjult din identitet. Når du logger ind på en hjemmeside, så vil hele din identitet blive vist for hjemmesiden, hvilket betyder at de faktisk ved nærmest alt omkring dig. For langt de fleste, så er dette fuldstændigt ligemeget. Men til tider så bliver disse hjemmesider hacket, af hackere som skal bruge disse oplysninger til eksempelvis at se om de kan finde nogle sikkerhedshuller i de besøgendes anti virusprogrammer. Og så er det pludseligt vigtigt at skjule sin identitet, så de ikke finder nogle oplysninger omkring dig som de kan misbruge.

Hvad er VPN?

VPN står for ’’virtuel private network’’ og betyder helt konkret at din færden på internettet bliver krypteret igennem et andet netværk, eller nærmere bestemt en anden server. På den måde vil du pludseligt blive kunne få en ip adresse som ligger i udlandet, på trods af at du befinder dig i Danmark stadig. Så er der nemlig ikke mulighed for at få disse oplysninger omkring dig, da de kun får den servers oplysninger som sandsynligvis er krypteret og skjult for offentligheden.

Hvem bør bruge det?

Alle der frygter at deres personlige oplysninger bliver misbrugt. Der er flere og flere hackerangreb rundt omkring i verden i disse dage, og det kommer kun til at blive værre. Det betyder også at VPN bliver mere og mere brugt, og at du bør undersøge om nogle af fordelene også dækker dig.

Hvis du vil vide mere omkring at blive sikker på nettet, så læs mere i denne artikel fra computerworld.

Sikkerhed på nettet – Sådan bliver du anonym på internettet