Der er mange der glemmer at tænke sikkerhed ind i sit iværksætteri, men der er faktisk helt essentielt at sikre sin ide og sit varemærke. Hvorfor du bør gøre det, kan du læse mere om her. 

Sikre dig mod plagiat

Som innovativ iværksætter, er det at sikre dig mod plagiat, noget af det første du skal huske på. Når man har fået en god ide, kan det være fristende at råbe højt om den til alt og alle, men det er ikke en særlig god ide, hvis man gerne vil beholde sin ide for sig selv. Der er nemlig mange der er på jagt efter gode ideer, og før du ved ordet af det, har de taget din gode forretningside til sig som sin egen. Vær derfor forsigtig med at tale om din ide til nogen, inden du har sikret den. Når du har udviklet din ide til et stadie, der du mener at den kan sikres – så skal du gennem en proces der gør, at ingen kan stjæle dit varemærke eller benytte sig af det.

Registrer dit varemærke

For at sikre dig mod plagiat, skal du derfor registrere dit varemærke. Det gør du gennem det der hedder varemærkeregistrering. Du kan registrere alt der kendetegner din virksomhed, som for eksempel logo eller slogan. Det du varemærkeregistrerer er virksomhedens ansigt udad, og derfor er det helt essentielt at du sikrer, at ingen andre kan misbruge dit varemærke. Dette skal du gøre så tidligt du kan, for at sikre at din ide er i tryghed, inden du deler den med hele verden. En anden bonus ved at varemærkeregistrere, er at potentielle investorer tager virksomheden mere seriøst, hvis de har et patent eller er varemærkeregistreret. Det kan i sidste ende bidrage til, at din virksomhed bliver mere værd, hvis du kan tiltrække dig de rigtige investorer. Derfor er det vigtigt, at du husker varemærkregistreringen, når du skal lancere din gode forretningside som iværksætter.

Sikkerhed som iværksætter